Istoric

Istoric

2020

Continuăm să investim în dez¬vol¬ta¬rea şi rafinarea capacităţilor de pro¬ducţie, precum şi în depozite logistice pro¬prii. Nivelul investiţiilor va ajunge la circa 5 mi¬lioane de euro în 2021. După termi¬na¬rea anului 2020, putem să spu¬nem că ne-am atins obiectivul şi am ob¬ţinut rezultate similare cu cele din anul anterior. Suntem destul de mândri de acest fapt, deoarece credem că a fost o performanţă, într-un an atât de «altfel» cum a fost 2020
2019

Inovatia efectelor decorative continua in acest an cu doua noi produse ce le lansam pe piata: Pereti de matase si Zertifikat Pereti cu diamante.
2018

La cererea clientilor nostri, extindem gama de culori pe lazura Lac Protector Extra.
2017

Anul 2017 este anul efectelor decorative care vor face din casa dumneavoastra un camin. Puteti realiza acest lucru folosind unul dintre efectele noastre cu finisaj deosebit: Cordoba, Platinum sau Calcio Vecchio.
2016

Anul 2016 este un an al noutatilor, al produselor inovative ce urmeaza sa indeplineasca toate cerintele clientilor nostri. Drept urmare, avem placerea de a puncta produsele noi ale firmei KÖBER lansate pe piata in acest an: Vopsele lavabile gata colorate, email cu efect fier forjat micaceu, vopsea de gard si impregnant ignifug.
2015

Pe piata apare noul produs ZERTIFIKAT PLUS SATIN LATEX, o vopsea de înaltã calitate – clasa 1 de rezistenþã la uzurã prin spãlare umedã cu detergenþi, ce are un aspect lucios-satinat. Vopseaua este destinatã acoperirii suprafeþelor interioare intens solicitate. Se recomandã în special ca strat de renovare sau vopsire a tapetelor de tip rugoros, in relief sau imprimate precum si a tapetelor din fibra de sticla.
2014

Se lanseaza pe piata „Vopsea pentru exterior Zertifikat Siliconic Plus”.
2010

Introducerea vopselei superpremium „Zertifikat Plus” prima vopsea cu efect antimicrobian, cu ioni de argint.
2008

Se deschide a doua fabrica a companiei, pe platforma chimica Savinesti, cu o capacitate totala de 100.000 tone/an.
2005

Campania de promovare „Ecoplast” a fost premiata cu medalia de aur la festivalul „Golden Hammer” de la Riga.
2000

Köber a fost prima companie din industria lacurilor si vopselelor cu un Certificat de Mediu de catre organismul german Germanischer Lloyd.
1999

Odata cu lansarea fabricatiei vopselelor pulberi, Köber devine singurul producator din Romania de vopsele pulberi.
1998

Ing. Aurel Köber a dezvoltat una dintre primele vopsele acrilice ready-to-use „Aqualux” pentru piata din Romania.
1997

Odata cu noul departament de cercetare compania dezvolta primul sau produs epoxidic industrial „Epomid”.
1996

Firma KÖBER SRL este prima din industria lacurilor si vopselelor care obtine certificarea sistemului de asigurare a calitatii.
1994

Se infiinteaza propriul departament de cercetare-dezvoltare.
1991

Se deschide prima fabrica de vopsele si rasini in localitatea Turturesti, care ajunge in cativa ani la o capacitate de 30.000 tone/an. Aceasta deserveste piata de produse decorative si industriale din Romania.
1990

A fost prima companie privata producatoare de lacuri si vopsele din Romania, fondata in 1990 de inginerul Aurel Köber. Astazi, Köber este furnizorul national de vopsele si rasini pentru piata produselor decorative si industriale.

SISTEMUL DECORATIV CORDOBA

Finisajele decorative Cordoba sunt produse cu nuante cromatice schimbatoare ce au în compozitie pigmenti speciali sidefati, materiale de umplutura si aditivi speciali. Sistemul este utilizat pentru a crea, prin rafinamentul sau, interioare privilegiate si exclusiviste, cu efecte decorative diverse în functie de abilitatea si fantezia aplicatorului, sunt produse cu reflexe irizante, de curcubeu. Catifelati si moi la atingere, peretii pe care se aplica finisajul decorativ Cordoba confera ambiente antice, dar si contexte moderne, elegante, rafinate. Este un produs ideal pentru hoteluri, sedii de firma, cladiri istorice, vile, carora le da o nota distincta si artistica.

SISTEMUL DECORATIV PLATINUM

Finisajele decorative Platinum se utilizeaza pentru suprafete interioare plane, dar si pe elemente antice de arhitectura, cum ar fi columne sau alte elemente arhitecturale cu profil pronuntat, pentru valorificarea stilului clasic cât si pentru modernizare. Acest sistem are un finisaj decorativ unic si deosebit, cu o valoare estetica ridicata. Produsul se gaseste intr-o gama variata de nuante, reusind sa vina in intampinarea preferintelor cat mai exigente clientilor.

SISTEMUL DECORATIV CALCIO VECHIO

Destinat finisajelor decorative interioare, sistemul Calcio Vecchio are un aspect de metal brut, neprelucrat, care are capacitatea de a personaliza orice încapere, fie pe stil clasic, de epoca, fie pe stil modern, contemporan. Pe lânga stralucirea deosebita pe care o afiseaza datorita pigmentilor sidefati din compozitie, suprafetele acoperite cu finisajul decorativ Calcio Vecchio sunt si placute la atingere, având o textura asemanatoare nisipului, usor aspra.

ZERTIFIKAT ALB MAGIC

este o vopsea lavabila de interior special formulata pentru tavane. Se decoloreaza din roz în alb pur si stralucitor în maxim 1 ora. Puteti vedea unde ati vopsit, astfel încât sa nu aplicati de 2 ori în acelasi loc. Se recomanda în special pentru magazine, hoteluri, restaurante, birouri, cladirile institutiilor publice precum si locuintele particulare.

VOPSELE LAVABILE GATA COLORATE

sunt special formulate pentru a conferi peretilor un finisaj deosebit. Produsul se aplica usor, are aderenta buna la substrat, uscare rapida si asigura respiratia peretelui, fiind impermeabil la vapori de apa. Aceste vopsele confera o solutie mai economica decat colorarea computerizata si mai sigura decat colorarea manuala cu pigmenti. sunt foarte usor de aplicat, au o putere mare de acoperire, lavabilitate ridicata si asigura respiratia peretilor.

EMAIL CU EFECT FIER FORJAT MICACEU

ofera atat o protectie anticoroziva, cat si o decorare speciala asemanatoare fierului iesit din forja a suprafetelor metalice. Acest produs inhiba rugina si previne dezvoltarea ei, ofera protectie la intemperii si are o rezistenta buna la ceata salina. Are atat rolul de grund, cat si de email decorativ pentru metal.

VOPSEA DE GARD

pentru exterior si interior, disponibila in 6 culori, are rol de protectie si decorare a suprafetelor din lemn, metal sau zidarie. Aceasta are o etalare foarte buna, o putere mare de acoperire si o rezistenta crescuta la actiunea apei si agentilor chimici.

IMPREGNANTUL IGNIFUG

este un tratament pentru lemn in conditii de exploatare la interior, contine aditivi de ignifugare si este incadrat in clasa C-in functie de comportarea sa la foc. Se utilizeaza la protectia obiectelor din lemn exploatate la interior. Produsul se poate utiliza la acoperirea si protectia tavanelor, podurilor,a constructiilor de lemn, elementelor de fixare din lemn, boxelor din subsol, peretilor interiori.