Investitii, dezvoltare, inovatii - Secretul succesului firmei KOBER

     Consecventa in mentinerea nivelului ridicat de performanta, firma KOBER s-a situat si la editia a XVII-a a Topului Firmelor Nemtene, pe primul loc la categoria Industria produselor primare - intreprinderi mari. Desi, potrivit estimarilor, anul 2009 fata de 2008 a inregistrat o scadere generala a pietei de lacuri si vopsele din Romania de circa 25 - 28%, firma KOBER a incheiat anul fiscal 2009 cu rezultate financiare remarcabile atat la nivel judetean cat si la nivel national. Topul National al Firmelor Private - 2009 organizat pe data de 5 noiembrie la Palatul Parlamentului de catre Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania impreuna cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi mici si mijlocii a pozitionat firma KOBER pe locul 1 in clasamentul pe domenii - cod CAEN 2030 - Fabricarea lacurilor si vopselelor, cernelii tipografice si masticurilor.

     Pentru a diminua efectele crizei, in 2009 obiectivele firmei au fost continuarea investitiei de pe platforma Savinesti, analiza atenta a structurii de costuri cu optimizarea acesteia in sensul anularii sau reducerii tuturor costurilor colaterale, fara legatura cu afacerea firmei, dezvoltarea si lansarea de produse noi Fidela planului stabilit initial, compania a finalizat in 2009 prima etapa a investitiei in noua fabrica de lacuri si vopsele de pe platforma Savinesti, vizand dezvoltarea liniilor de produse cu cel mai mare potential: vopsele lavabile, tencuieli decorative, lacuri pentru lemn, acoperiri speciale pentru metal.

Citește mai departe...

Kober - 90% din achizitiile noastre de materii prime se fac din afara tarii

     Producătorul de lacuri şi vopsele Köber din Piatra-Neamţ, controlat de omul de afaceri Aurel Köber, achizi­ţio­nează 90% din materiile prime pentru producţie din afara ţării, în condiţiile în care în anii ’90 îşi procura mare parte din necesar de pe plan local, a afirmat Eduard Köber, directorul de achiziţii al companiei, în cadrul evenimentului „Cam­pioni în business“, organizat de Ziarul Financiar săptă­mâna aceasta la Iaşi.

     „Nu pot să nu observ cum se duce la vale industria chimică din România. 90% din achiziţiile pe care le fac sunt din afara ţării, pentru că cercetătorii pe care îi mai avem în ţară sunt cercetători de dragul cercetării, însă nu fac proiecte cu aplicabilitate practică“, a afirmat Eduard Köber, fiul lui Aurel Köber, fondatorul companiei din Piatra-Neamţ.

Compania Köber a fost premiată la categoria companii mari în cadrul evenimentului „Campioni în business“, ediţia de anul acesta din Moldova. Campioni în business este un proiect derulat de ZF împreună cu fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR, cea mai mare bancă locală, firma de audit şi consultanţă PwC şi fundaţia Triple Helix.

Citește mai departe...