Istoric

A fost prima companie privata producatoare de lacuri si vopsele din Romania, fondata in 1990 de inginerul Aurel Köber. Astazi, Köber este furnizorul national de vopsele si rasini pentru piata produselor decorative si industriale.

1991


Se deschide prima fabrica de vopsele si rasini in localitatea Turturesti, care ajunge in cativa ani la o capacitate de 30.000 tone/an. Aceasta deserveste piata de produse decorative si industriale din Romania.

1994


Se infiinteaza propriul departament de cercetare-dezvoltare.

1996


Firma KÖBER SRL este prima din industria lacurilor si vopselelor care obtine certificarea sistemului de asigurare a calitatii

1997


Odata cu noul departament de cercetare compania dezvolta primul sau produs epoxidic industrial "Epomid".

1998


Ing. Aurel Köber a dezvoltat una dintre primele vopsele acrilice ready-to-use "Aqualux" pentru piata din Romania.

1999


Odata cu lansarea fabricatiei vopselelor pulberi, Köber devine singurul producator din Romania de vopsele pulberi.

2000


Köber a fost prima companie din industria lacurilor si vopselelor cu un Certificat de Mediu de catre organismul german Germanischer Lloyd.

2005


Campania de promovare "Ecoplast" a fost premiata cu medalia de aur la festivalul "Golden Hammer" de la Riga.

2008


Se deschide a doua fabrica a companiei, pe platforma chimica Savinesti, cu o capacitate totala de 100.000 tone/an.

2010


Introducerea vopselei superpremium "Zertifikat Plus" prima vopsea cu efect antimicrobian, cu ioni de argint.

2014


Se lanseaza pe piata "Vopsea pentru exterior Zertifikat Siliconic Plus".

2015


Pe piata apare noul produs ZERTIFIKAT PLUS SATIN LATEX, o vopsea de înaltã calitate - clasa 1 de rezistenþã la uzurã prin spãlare umedã cu detergenþi, ce are un aspect lucios-satinat. Vopseaua este destinatã acoperirii suprafeþelor interioare intens solicitate. Se recomandã în special ca strat de renovare sau vopsire a tapetelor de tip rugoros, in relief sau imprimate precum si a tapetelor din fibra de sticla.

2016


Anul 2016 este un an al noutatilor, al produselor inovative ce urmeaza sa indeplineasca toate cerintele clientilor nostri. Drept urmare, avem placerea de a va prezenta mai jos produsele noi ale firmei KÖBER lansate pe piata in acest an.

SISTEMUL DECORATIV CORDOBA
Finisajele decorative Cordoba sunt produse cu nuante cromatice schimbatoare ce au în compozitie pigmenti speciali sidefati, materiale de umplutura si aditivi speciali. Sistemul este utilizat pentru a crea, prin rafinamentul sau, interioare privilegiate si exclusiviste, cu efecte decorative diverse în functie de abilitatea si fantezia aplicatorului, sunt produse cu reflexe irizante, de curcubeu. Catifelati si moi la atingere, peretii pe care se aplica finisajul decorativ Cordoba confera ambiente antice, dar si contexte moderne, elegante, rafinate. Este un produs ideal pentru hoteluri, sedii de firma, cladiri istorice, vile, carora le da o nota distincta si artistica.

SISTEMUL DECORATIV PLATINUM
Finisajele decorative Platinum se utilizeaza pentru suprafete interioare plane, dar si pe elemente antice de arhitectura, cum ar fi columne sau alte elemente arhitecturale cu profil pronuntat, pentru valorificarea stilului clasic cât si pentru modernizare. Acest sistem are un finisaj decorativ unic si deosebit, cu o valoare estetica ridicata. Produsul se gaseste intr-o gama variata de nuante, reusind sa vina in intampinarea preferintelor cat mai exigente clientilor.

SISTEMUL DECORATIV CALCIO VECHIO
Destinat finisajelor decorative interioare, sistemul Calcio Vecchio are un aspect de metal brut, neprelucrat, care are capacitatea de a personaliza orice încapere, fie pe stil clasic, de epoca, fie pe stil modern, contemporan. Pe lânga stralucirea deosebita pe care o afiseaza datorita pigmentilor sidefati din compozitie, suprafetele acoperite cu finisajul decorativ Calcio Vecchio sunt si placute la atingere, având o textura asemanatoare nisipului, usor aspra.

ZERTIFIKAT ALB MAGIC este o vopsea lavabila de interior special formulata pentru tavane. Se decoloreaza din roz în alb pur si stralucitor în maxim 1 ora. Puteti vedea unde ati vopsit, astfel încât sa nu aplicati de 2 ori în acelasi loc. Se recomanda în special pentru magazine, hoteluri, restaurante, birouri, cladirile institutiilor publice precum si locuintele particulare.

VOPSELE LAVABILE GATA COLORATE sunt special formulate pentru a conferi peretilor un finisaj deosebit. Produsul se aplica usor, are aderenta buna la substrat, uscare rapida si asigura respiratia peretelui, fiind impermeabil la vapori de apa. Aceste vopsele confera o solutie mai economica decat colorarea computerizata si mai sigura decat colorarea manuala cu pigmenti. sunt foarte usor de aplicat, au o putere mare de acoperire, lavabilitate ridicata si asigura respiratia peretilor.

EMAIL CU EFECT FIER FORJAT MICACEU ofera atat o protectie anticoroziva, cat si o decorare speciala asemanatoare fierului iesit din forja a suprafetelor metalice. Acest produs inhiba rugina si previne dezvoltarea ei, ofera protectie la intemperii si are o rezistenta buna la ceata salina. Are atat rolul de grund, cat si de email decorativ pentru metal.

VOPSEA DE GARD pentru exterior si interior, disponibila in 6 culori, are rol de protectie si decorare a suprafetelor din lemn, metal sau zidarie. Aceasta are o etalare foarte buna, o putere mare de acoperire si o rezistenta crescuta la actiunea apei si agentilor chimici.

IMPREGNANTUL IGNIFUG este un tratament pentru lemn in conditii de exploatare la interior, contine aditivi de ignifugare si este incadrat in clasa C-in functie de comportarea sa la foc. Se utilizeaza la protectia obiectelor din lemn exploatate la interior. Produsul se poate utiliza la acoperirea si protectia tavanelor, podurilor,a constructiilor de lemn, elementelor de fixare din lemn, boxelor din subsol, peretilor interiori.